سبد خرید

جلسه چهاردهم، سیویل و سازه

جلسه چهاردهم، سیویل و سازه

سلام دوستان عزیز و مهندسین عمران گرامی
در جلسه چهاردهم از دوره جامع طراحی سیویل مجتمع‌های صنعتی و نفتی می‌خواهیم به موضوع نهایی طراحی پوشش نهایی سطوح بپردازیم. می‌خواهیم ببینیم که سطح‌های مختلف و در قسمت مختلف یک مجتمع Plant، چه پوششی باید داشته باشند: شنی، آسفالتی یا بتنی باشند:

در محل‌هایی که تراز نهایی سطوح تفاوت بیشتری دارند، در فضای مشترک یا فی‌مابین سطوح، از یک سری دیوار استفاده می‌شود.

  • همچنین در قسمت‌هایی که فقط جنس پوشش نهایی در حال عوض شدن می‌باشد، از جداول بتنی درجا یا پیش‌ساخته استفاده می‌شود که اصطلاحاً کرب یا Curb/Kerb نامیده می‌شوند.

در مورد منطقه مخازن یا Tankage Area، با استفاده از دیوار سیل گیر یا Bund Wall و یا دیوار خاک‌ریز یا Dike/Dyke Wall محدوده مخازن را از سایر بخش‌های مجتمع جدا می‌کنند تا در صورت بروز خرابی در تانک‌ها، مایع داخل آن در کل سایت جاری نشود.

به نقشه حاوی اطلاعات پوشش نهایی سطوح، نقشه Finish Grading Layout گفته می‌شود.

البته، در کنار این نقشه، لازم است که در برخی نقاط، برای ارتباط این سطوح با همدیگر تعدادی کالورت در زیر جاده و یا پل روی جاده طراحی بشوند. با استفاده از برخی نشریات مثل 292-1 و 294 و 102 می‌توان از نقشه‌های همسان پل‌ها و کالورت‌ها استفاده کرد تا نیاز به طراحی سازه‌ای و دفترچه محاسبه نداشته باشد. در غیر این صورت، طراحی هندسی و نیاز توسط بخش سیویل انجام‌شده و بحث بارگذاری و طراحی و نقشه آن توسط بخش سازه انجام می‌شود.

این مباحث، به‌شدت به مبحث طراحی سازه‌ها نزدیک هستند. همچنان که مستحضرید مهندسین عمران، یا گرایش سیویل یا گرایش سازه رو انتخاب می‌کنند:

  • در گرایش سازه لازم است که مقاومت مصالح، تحلیل سازه، بحث تنش‌ها و نهایتاً طراحی سازه‌های فولادی و بتنی را مسلط باشیم. نتایج کار مدل‌سازی در SAP یا ETABS یا SAFE به‌صورت یک دفترچه محاسبه Calculation Notebook و تعدادی نقشه‌های اجرایی و جزئیات ارائه می‌شوند.
  • در گرایش سیویل در مباحث مربوط به خاک، نقشه‌برداری، راه‌سازی، روسازی، هیدرولوژی، هیدرولیک و مکانیک سیالات کار می‌کنید. طراحی‌ها عموماً به شکل هندسی، شیب بندی و مختصات می‌باشد و در محیط نرم‌افزار اتوکد ارائه می‌شوند. مدل زمین، سطح و راه در نرم‌افزار سیویل تری دی Civil3D انجام می‌شود. ورودی و خروجی طراحی به زبان نقشه‌برداری انجام می‌شود.
  • در این جلسه می‌خواهیم فصل مشترک سیویل و سازه رو باهم بررسی کنیم. می‌خواهیم ببینیم که ما به‌عنوان یک مهندس سیویل به چه نوع سازه‌هایی نیاز داریم، طراحی هندسی اولیه آن سازه‌ها را انجام دهیم. سپس از همکاران سازه درخواست کنیم که طراحی سازه‌ای و تولید نقشه‌های سازه‌ای رو ادامه دهند.

در جلسه چهاردهم به بررسی انواع دیوارها خواهیم پرداخت؛ انواع کف‌سازی‌ها و نهایتاً به آخرین پروژه یعنی پروژه دهم خواهید رسید.

در پروژه دهم از شما خواسته می‌شود که برای مجتمع فرضی، Plant یک نقشه کامل سطوح نهایی Finish Grading Layout طراحی و تهیه کنید. همچنین، در این پروژه، یک دیوار آبگیر Dike Wall برای یک محوطه تانک‌ها Tankage Area ساده هم طراحی خواهید کرد.

نقشه مهم دیگر، نقشه Foundation Location Plan است که با همکاری بخش سازه برای نمایش مختصات تک‌تک فونداسیون‌ها و تراز روی فونداسیون TOF استفاده می‌شود.

با اتمام این جلسه مباحث طراحی مربوط به طراحی سیویل یک مجتمع صنعتی و نفتی را به‌طور کامل یاد خواهید گرفت.

حال، با داشتن این آلبوم نقشه‌ها که متشکل از ده عدد پروژه باارزش انجام‌شده است و برای طراحی سیویل یک مجتمع صنعتی یا نفتی کافی است؛ می‌توانید توانایی خود را نشان داده و قابلیت‌های خود را اثبات کنید. هدف آن است که به‌راحتی بتوانید در مصاحبه‌های استخدامی موفق شوید و این آلبوم نقشه‌ها به‌صورت کلیدی برای ورود شما به بازار کار عمل کند.

برای شما عزیزان، در تمام مراحل زندگی آرزوی موفقیت و پیروزی دارم.

اگر مباحث سیویل و سازه و پوشش سطوح و بحث Tankage Area برای شما جذاب بود، لطفاً با استفاده از لینک زیر؛ در سومین دوره جامع طراحی سیویل مجتمع‌های صنعتی و نفتی ثبت‌نام کنید. منتظر دیدن تک‌تک شما عزیزان هستم.

درصورتی‌که سؤالی راجع به سیویل و سازه دارید، لطفاً در بخش کامنت‌ها، یادداشت کنید.

موفق و پیروز باشید.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟