جلسه پانزدهم، کنترل پروژه

سلام دوستان عزیز و مهندسین عمران گرامی
در پانزدهمین جلسه یا آخرین جلسه از دوره جامع طراحی سیویل مجتمعهای صنعتی و نفتی میخواهیم به مباحثی پیرامون کنترل پروژه چه کمی و چه کیفی بپردازیم.
این مباحث، مستقیماً به مباحث طراحی سیویل ارتباط ندارد ولی شما بهعنوان یک طراح مستقل Independent Designer یا کسی که میخواهد یک بسته کاری یا package را انجام بدهد، باید به این مباحث پروژهای مسلط باشید.
ابتدا مباحث مربوط به مدیریت مدارک پروژه رو بررسی میکنیم: واحد DCC
- مختصراً انواع نقشهها رو توضیح میدهیم.
- بهصورت مختصر راجع به لیست مدارک یا MDR بخش سیویل صحبت میکنیم.
- مدارک پیمان رو توضیح میدهیم. به وظایف و شرح کار مهندس سیویل در فازهای طراحی شامل طراحی پایه Basic، جبهه پایانی طراحی مهندسی FEED (Front End Engineering Design) و نهایتاً طراحی تفصیلی Detail Design را مطابق با استاندارد IPS توضیح میدهیم.
- و بعدازآن به مباحث کنترل پروژه میپردازیم مختصر مروری بر MS Project یا نرمافزار کنترل پروژه خواهیم داشت. بحث کنترل پیشرفت کار را بررسی خواهیم کرد. شما در این مباحث یاد میگیرید که چگونه سرعت و پیشرفت کار مهندسی را کنترل کنید؛ یعنی مقیاسی برای پیشرفت تولید مدارک مهندسی داشته باشید تا بتوانید گزارش پیشرفت طراحی بخش سیویل را به بخش کنترل پروژه اعلام کنید.
در قسمت دوم میپردازیم به فرآیندهای بخش کنترل پروژه. این مبحث که چگونه، کمیت و درصد پیشرفت پروژه رو اندازه بگیریم:
- برای برآورد بخش اجرایی، احجام عملیات کاری رو برآورد میکنیم و مقادیر مربوط به عملیات سیویل اجرایی، ابتدا مدرکی به نام خلاصه مصالح موردنیاز یا MTO: Material take off summary و یا صورتحساب کمیت BOQ: Bill of quantity را تولید کنیم.
- سپس با استفاده از فهرستبهاهای سازمان برنامهوبودجه و فهرستبهاهای مربوط به وزارت نفت، قیمت بهای واحد هر کمیت را استخراج میکنیم.
- و نهایتاً میتوانیم بر اساس مقادیری که به دست آوردیم و بهای واحد، هزینه عملیات اجرایی را برآورد ریالی یا estimation هزینه یک مجتمع Plant صنعتی یا نفتی را محاسبه کنیم.
- اینها مدارکی هستند که بهعنوان یک مهندس طراح، دستآخر باید به مجموعه مدارک مهندسی اضافه کنید.
در کنار این مباحث لازم است که مباحث کنترل کیفی پروژه یا QC: Quality Control رو هم بدانید:
- بنابراین به بررسی آزمایشهای مربوط به قیر، آسفالت، جوش، بتن، فولاد هم میپردازیم.
- یک سری از روندها و دستورالعملهای عملیات ساخت رو هم توضیح میدهیم تا بتوانیم درزمانی که نیاز هست بهعنوان مهندس مجری در سایت یا Field Engineer هم عمل کنیم.
در خصوص بحث کلان مدیریت پروژه هم:
- با مقدمهای بر مباحث مربوط به قراردادی یاد میگیرید که چگونه قرارداد را در بخش سیویل انجام بدهید.
- برآورد و بررسی مناقصات را در بخش سیویل انجام دهید.
درمجموع با آموختن این مباحث که با عنوان بسته جنبی طراحی سیویل مجتمعهای صنعتی و نفتی؛ شما تعامل با واحدهای کنترل پروژه، واحد مدیریت پروژه، واحد اجرایی یا ساخت، واحد QC رو هم یاد میگیرید.
اگر مباحث مدیریت مدارک، کنترل پروژه، برآورد و کنترل کیفیت پروژه برای شما جذاب بوده است، لطفاً با استفاده از لینک زیر؛ در سومین دوره جامع طراحی سیویل مجتمعهای صنعتی و نفتی ثبتنام کنید و فضا رو برای خودتان مهیا کنید تا بتوانید بهعنوان یک طراح سیویل مشغول به کار بشوید. منتظر دیدن تکتک شما عزیزان هستم.
درصورتیکه سؤالی راجع به کنترل پروژه دارید، لطفاً در بخش کامنتها، یادداشت کنید.
برایتان بهترینها رو آرزو دارم. موفق و پیروز باشید.
دیدگاهتان را بنویسید