جلسه دوم – تولید توپوگرافی در سیویلتریدی Civil3D بر اساس دادههای نقشهبرداری

دوستان عزیز و مهندسین عمران گرامی
در دومین جلسه از دوره جامع طراحی سیویل مجتمعهای صنعتی و نفتی، برای اولین بار وارد نرمافزار طراحی سیویلتریدی Civil3D میشویم. ولی قبل از اینکه این نرمافزار تخصصی رو شروع کنیم یک مختصر راجع به اتوکد AutoCad و دستورات مخصوص اتوکد را که فصل مشترک این دوتا نرمافزار هست را مرور خواهیم کرد. بعدازآن، برای ورود دیتا به سیویلتریدی Civil3D وارد بحث ورود نقاط خواهیم شد.
برای این کار، یک پیشزمینهای از نقشهبرداری نیاز داریم تا با نقشهبرداری و ارزش آن در مدلسازی زمین آشنا بشویم. برای این کار، انواع دوربینهای نقشهبرداری، فرمت خروجی دوربینهای نقشهبرداری، سیستم مختصات «سامانه مختصات جهانی مرکاتور معکوس» یا Universal Transverse Mercator coordinate system UTM، سیستم ترازیابی «سطح آبهای آزاد» یا Mean sea level MSL، نحوه استخراج دیتا از سیستم «سامانه موقعیتیاب جهانی» یا GPS Global Positioning System و سایر مطالب پایهای در مورد نقشهبرداری را بررسی خواهیم کرد تا نهایتاً بتوانیم در جلسه دوم، بهصورت عملی یک surface (رویه) و یک نقشه توپوگرافی با کنتورها (خطوط همتراز) رو تولید کنیم.
دستورالعمل تولید نقشه توپوگرافی و نحوه خروجی گرفتن از رویه تولیدشده در نرمافزار سیویلتریدی Civil3D، اصلاح توپوگرافی اولیه، اعمال عوارض مصنوعی و موانع طبیعی که در توپوگرافی نیامده بود. تعریف یک رویه نهایی فرضی را خواهیم آموخت. درنهایت محاسبه احجام بین دو سطح زمین طبیعی و رویه فرض نهایی را در این جلسه خواهیم گفت.
بنابراین، این جلسه شاید یکی از مهمترین و کاربردیترین جلسات دوره جامع طراحی سیویل مجتمعهای صنعتی و نفتی باشد که اساس جلسات بعدی خواهد بود.
پروژه شماره یک:
کار با نرمافزار سیویلتریدی Civil3D برای تعریف یک سطح (رویه) از زمین طبیعی بر اساس دادههای نقشهبرداری، ترسیم نقشه توپوگرافی، تعریف یک سطح (رویه) فرضی نهایی و سپس محاسبه حجم عملیات خاکی حاصل بین این دو سطح خواهد بود.
اگر به این دوره علاقهمند هستید، از طریق لینکی که در زیر قرارگرفته است، میتوانید برای ثبتنام اقدام کنید.
موفق و پیروز باشید
دیدگاهتان را بنویسید